Blåklockor i regn
| |

Nytt år och och nya möjligheter att förlora gnistan…

The January blues. Mhm. Varje år vet jag att den kommer och varje år blir jag lika överraskad när det väl händer. Hela dagarna längtar jag efter kvällen så att jag kan göra något annat än att jobba. Jag längtar efter att måla, efter att läsa, efter att spela. Men när kvällen kommer vill jag inte göra någonting och längtar nästan tillbaka till att jobba bara för att inte längre ha något val över min tid. Vad jag egentligen längtar efter är viljan och lugnet att sätta mig ner och bara vara.

Jag försökte tvinga mig själv att rita ikväll. Jag hör ju hela tiden att det inte gäller att vänta på inspiration utan att bara sätta igång! Så jag satte igång… Needles to say, det gick inte så bra. Tio minuter in blir jag bara arg, skrynklar ihop pappret och kastar det över rummet, får direkt dåligt samvete över det papper jag nu slösat på något så fullständigt onödigt.
Igår försökte jag spela, Potion Permit, på datorn. Jag tog fram filten, gjorde en kopp te, tände doftljuset och förberedde mig på att bara hugga träd och brygga potions. Men nej, det gick inte heller. En halvtimme in smög sig känslan av att livet rusar förbi mig in, och här sitter jag, snart 33 år, och spelar en karaktär istället för att faktiskt leva.
I förrgår tog jag upp en ny bok. Men rastlösheten satte in. Jag läste 3 sidor. Och jag ska inte ens börja förklara vad som händer ifall jag försöker sätta på en film eller en serie.

Men jag vet. Det är en period. Jag vet att den perioden går över… tillslut. Jag vet att jag kommer sluta tycka att allt jag skapar blir skit. Jag vet att jag kommer hitta glädje i mina spel och lugn i mina böcker. Men just nu suger allt. För det är januari… och snart kommer februari… och sedan kommer mars. Men sedan, sedan kanske jag får känna de där bra känslorna igen? De där som får en att känna att livets mening är att leva, hur man vill, inte hur man borde. Eller?

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.